Com ser un bon tastador?

Com ser un bon tastador? L’art de tastar vins té artistes. El treball d’un tastador de vins va naturalment més enllà de simplement degustar diferents varietats, de fet un sommelier té un conjunt d’habilitats i coneixements especialitzats per poder avaluar i gaudir el vi en tota la seva complexitat, una habilitat refinada connectades amb el seu sentir. .Però, quines són exactament aquestes característiques? què és el que diferencia un bon tastador d’un excel·lent? Aquí tenim la resposta.

Com ser un bon tastador de vins?

Paladar de sommelier

El requisit número u per ser un bon tastador de vins és tenir un paladar que distingeixi la més ínfimes subtileses. Això vol dir poder diferenciar una àmplia gamma de sabors i aromes. Un tastador detecta sense confondre’s notes efímeres i matisos que sovint passen desapercebuts per a aficionats. Aquesta habilitat ve amb el temps i l’exposició a una gran amplitud de vins.

Coneixement teòric

Un tastador de vins ha de conèixer la seva matèria: viticultura i enologia; entendre els diferents tipus de raïm, les regions vinícoles, els mètodes de producció i els factors que influeixen el sabor i la qualitat del vi. Amb aquest domini sota la seva màniga, un sommelier no tornarà a tenir dificultat a contextualitzar cada vi i apreciar-ne la singularitat.

Memòria Sensorial

La capacitat de recordar i comparar experiències sensorials passades és molt important. Un tastador no titubeja en evocar i comparar les aromes i sabors de diferents vins provats anteriorment. És aquesta memòria sensorial el que permet identificar patrons i característiques distintives de cada vi.

Transmetre sensacions

Ser capaç de transmetre percepcions subtils en paraules no és fàcil. Transmetre les característiques del vi de manera clara i precisa és una habilitat essencial que un bon tastador aconsegueix amb lexperiència. Amb el temps distingirà de cop aromes, sabors, cos i altres aspectes del vi i els exposarà de manera comprensible per a l’oïda experta i aficionada.

Gran Objectivitat

Com tot art, potser el tast de vins sembli una cosa subjectiva, però un bon tastador aprèn a ser el més objectiu possible. Com tot artista, el seu treball és avaluar cada vi en funció dels seus mèrits individuals i no deixar-se influir per prejudicis personals. L’objectivitat és la pedra basal al moment de brindar una avaluació honesta i precisa.

Molta Paciència

Per tastar vins, temps i concentració. Un bon tastador és pacient com un monjo; sap prestar atenció als detalls a cada etapa del tast: des de l’observació del color fins a l’avaluació del retrogust. La paciència serveix per a molt a la vida; i per a un sommelier no ho és menys, és el que li transmet l’aspecte del vi i permet una avaluació completa.

Passió pel Vi

El tast de vins és alhora art i ciència, i aquells que sobresurten són aquells que tenen una curiositat incondicional pel vi. Aquesta passió és la que impulsa un desig constant d’aprendre i millorar, i un plaer per compartir coneixements i experiències.

Aprendre Com ser un bon tastador? amb nosaltres

Per considerar-se un bon tastador de vins cal tenir tres coses. Una combinació d´habilitats sensorials, coneixement profund i una gran passió pel vi. Aquestes qualitats permeten en un primer moment apreciar la complexitat del vi, i en segon lloc exterioritzar aquesta apreciació. Tens més dubtes? et preguntes que és un sommelier? o vols aprendre a ser un bon tastador?

Si estàs arrencant el teu viatge al món del vi o busques perfeccionar les teves habilitats, cultivar aquestes característiques t’ajudarà a convertir-te en un expert en el tast de vins. aprèn avui amb el nostre tast de vins Barcelona i és un expert en el tema.

catador de vinos sommelier